English French German Italian

Forza Furniture From Greece! Συμμετοχή Ελλήνων κατασκευαστών επίπλου στην Salone Internazionale del Mobile













Μετά την απόλυτα επιτυχημένη παρουσία του στη φετινή imm Cologne, το Furniture From Greece συνεχίζει ακόμα πιο δυναμικά! Αυτή τη φορά, έχει σειρά η μεγαλύτερη γιορτή για το ντιζάιν και τη διακόσμηση, η Salone Internazionale del Mobile στο Μιλάνο. Από τις 17 έως τις 22 Απριλίου,  ο ελληνικός σχεδιασμός  - μέσω των εταιρειών Candia Strom, De-code, Elite Strom, Lattas και Papadatos - θα βρεθεί εκεί που τέθηκαν τα θεμέλια για αυτό που κατόπιν αποκαλέστηκε ντιζάιν· όχι όμως για να θαυμάσει τις ιδέες και τα προϊόντα των πιο ταλαντούχων σχεδιαστών παγκοσμίως, αλλά για πρώτη φορά ως αναπόσπαστο κομμάτι της έκθεσης.
 
Οι Έλληνες σχεδιαστές έχοντας ως πηγή έμπνευσης τη φύση, τα στοιχεία και τις πρώτες ύλες που τόσο γενναιόδωρα προσφέρει η χώρα τους καθώς επίσης και τους αιώνες πολιτισμού που κουβαλούν στο DNA τους, δημιουργούν προϊόντα με ταυτότητα. Προϊόντα στα οποία οι λέξεις «ποιότητα» και «αυθεντικότητα» χάνουν τον κλισέ και τετριμμένο χαρακτήρα τους και ανάγονται εκ νέου σε όρους που ταυτίζονται με τις υψηλές αξίες και προδιαγραφές. 
Είναι πιθανό στο άκουσμα «σχεδιασμός ή έπιπλο made in Greece» κάποιος να περιμένει να δει μια απλή αντανάκλαση της γενικότερης φθίνουσας πορείας της χώρας. Όμως συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο· τη στιγμή που η χώρα μπορεί να θυμίζει πύργο… της Πίζας, οι άνθρωποι της περνούν ίσως την πιο δυναμική τους περίοδο και χρησιμοποιώντας για όπλα το ταλέντο και την τεχνογνωσία αποσκοπούν να ταυτίσουν το ελληνικό έπιπλο με έπιπλα κύρους και υψηλής αισθητικής.
Επομένως, η ελληνική αποστολή κατά τη διάρκεια της Salone del Mobile θα δείξει για ακόμα μία φορά τον πιο δυναμικό και ταυτόχρονα δημιουργικό χαρακτήρα της, μαγνητίζοντας τα βλέμματα κάθε παρευρισκόμενου. Andiamo λοιπόν!
Λίγα λόγια για τη Salone Internazionale del Mobile
 Η Salone Internazionale del Mobile συνιστά παγκόσμιο ορόσημο για τον κλάδο του επίπλου καθώς θεωρείται συνώνυμη του ντιζάιν. Πρωτοεμφανίστηκε το 1961 προκειμένου να προωθήσει και να καθιερώσει το ιταλικό έπιπλο στις διεθνείς αγορές. Σήμερα οι μεγαλύτερες εταιρείες παγκοσμίως  λαμβάνουν συμμετοχή στην έκθεση  ενώ χιλιάδες επισκέπτες από όλο τον κόσμο κατακλύζουν τους διαδρόμους της. Παράλληλα πραγματοποιούνται και οι εκθέσεις EuroCucina, Salone del Complemento d´ Arredo, Salone Internazionale del Bagno και SaloneSatellite.








Salone Internazionale del Mobile 17-22 Απριλίου 2012
Pavilion 18: Candia Strom (E11), Elite Strom (E09)
Pavilion 12: De-code (B04), Lattas (B04), Papadatos (A03)
Blog Widget by LinkWithin

1 σχόλιο: