English French German Italian

Μελέτη και σχεδιασμός Κουζίνας |Πέντε tips πριν το ξεκίνημα.


Μετά από τις τόσες κουζίνες που μελετήσαμε, σχεδιάσαμε, αναλύσαμε και εξοπλίσαμε αποφασίσαμε να μοιραστούμε τα όσα μάθαμε και να σας διαφωτίσουμε για κάποια hot spots που πρέπει να γνωρίζεται πριν  ξεκινήσετε να ψάχνεται για την νέα σας κουζίνα.














    1)   Να ξεκινήσουμε από τα βασικά και αυτά είναι οι διαστάσεις, το σωστό είναι να ακολουθούμε πάντα την πεπατημένη δλδ. τις τυποποιημένες διαστάσεις των ντουλαπιών, τα ντουλάπια βάσεως έχουν ύψος 72 εκ. και συνήθως τα πλάτη πάνε 30-35-40-45-50-60-80-90-100 εκ. εκτός  ειδικών περιπτώσεων. Το τελικό ύψος του πάγκου με αυτήν την λογική φτάνει τα 86 εκ. από το πάτωμα, αν θέλουμε ο πάγκος να φτάσει πιο ψηλά (91 εκ.) αλλάζουμε το ύψος των ποδιών από 10 εκ. σε 15 εκ. και όχι το ύψος των ντουλαπιών.
Τα κρεμαστά ντουλάπια μπορούν να έχουν ύψος 72 εκ. ή 96 εκ. τα πλάτη ακολουθούν την ίδια λογική με τα ντουλάπια βάσης. Όλο αυτό έχει τους λόγους του και έχει να κάνει με εργονομία, κόστος υλικών, εντοιχισμό συσκευών και τοποθέτηση εξαρτημάτων.


  2) Οι Μηχανισμοί που μπορούμε να βάλουμε σε μια κουζίνα την σήμερον ημέρα είναι αμέτρητοι, συρτάρια με φρένα, μαγικές γωνιές, συρτάρια που ανοίγουν ηλεκτρικά και πολλά άλλα, κάποια έχουν νόημα και σκοπό και πραγματικά κάνουν την ζωή μας ποιο εύκολη, κάποια άλλα περισσεύουν. Το θέμα είναι πως όλα αυτά κοστίζουν και η συμβουλή μου είναι να μπαίνουν τα απαραίτητα.




 

3) Αν σκοπεύετε να βάλετε τζάμια κάτι που γίνεται όλο και περισσότερο ακόμα και στην πλάτη της κουζίνας όπου η ποικιλία πλέον είναι πολύ μεγάλη και εννοώ ψηφιακές εκτυπώσεις & Fusing φροντίστε αυτά να είναι ασφαλείας κοινός triplex ή tempered ( επεξεργασία θερμικής σκλήρυνσης).








4) Πάγκος εργασίας, και εκεί η λύσης είναι πολλές βακελίτης, τεχνογρανίτης, corian, μάρμαρο και πολλά άλλα όμως από την πείρα μου καταλήγουμε στις δυο περιπτώσεις ας πούμε καλύτερες και ανθεκτικότερες: η οικονομική είναι ο βακελίτης, προτιμήστε τον ανθυγρό αυτόν με το πρασινωπό χρώμα στο εσωτερικό του και τεχνογρανίτης εκεί το κόστος ανεβαίνει αλλά η εγγύηση είναι εφόρου ζωής κα έχει απίστευτα μεγάλη ποικιλία σε χρώματα.

5) Τα πόμολα αν και πολύ δεν δίνουν ιδιαίτερη σημασία δεν πρέπει να έχουν επικίνδυνες γωνίες, ειδικά για όσους έχουν μικρά παιδιά ή σκοπεύουν να αποκτήσουν στο κοντινό μέλλον ο κίνδυνος να προκληθεί ατύχημα από κάποιο ακατάλληλο πόμολο είναι μεγάλος, γι’αυτό προτιμήστε πόμολα με στρογγυλεμένες άκρες.
    

 
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου