English French German Italian

Μετά το Slow food έρχεται το slow home!


Πήρε το όνομα του από το slow food, το slow home επινοήθηκε από τον αρχιτέκτονα John Brown με σκοπό να μας υπενθυμίσει της βασικές αρχές της καλής αρχιτεκτονικής μιας κατοικίας και το σχεδιασμό, σκεπτόμενοι την ηρεμία και την διαισθητική και είναι μια αντίδραση στις όχι και τόσο βιώσιμες τάσεις στην κατασκευή κατοικιών τα τελευταία χρόνια. Η εταιρεία Brown και το slow home studio προσφέρουν αρκετές πληροφορίες στο site τους για το πώς θα κάνετε το σπίτι σας να είναι slow, επίσης έχει και ένα τεστ για το πόσο αργό η γρήγορο είναι το σπίτι σας.



 Η επιτυχία λένε για αυτού του είδους σπίτια βασίζεται σε δέκα απλά βήματα.!
Ισχυρίζονται επίσης ότι τα περισσότερα σπίτια κατασκευάζονται από φθηνά υλικά και πολύ γρήγορα(αντίστοιχα με το fast food). To slow home studio είναι μια δράση ώστε να εκπαιδευτούν οι σχεδιαστές, οι κατασκευαστές αλλά και οι ιδιοκτήτες για να φτιάξουν ένα σπίτι πιο «αργό».
 Πολλές από αυτές τις ιδέες δεν είναι καινούριες αλλά μετά από δεκαετίες με κατασκευές μεγαλύτερες και γρηγορότερες είναι καλό κάποιος να μας υπενθυμίσει ότι υπάρχουν πιο βιώσιμες λύσεις όταν πρόκειται για τα σπίτια μας!

  1. Τοποθεσία: ένα αργό σπίτι πρέπει να βρίσκεται σε περιοχή όπου η χρήση του αυτοκινήτου θα ελαχιστοποιείτε!
  2. Προσανατολισμός: Ένα αργό σπίτι πρέπει να είναι σωστά προσανατολισμένο προς τον ήλιο και τον περιβάλλοντα χώρο!
  3. Οργάνωση: Ένα αργό σπίτι πρέπει να έχει συγκρατημένο μέγεθος και καλή ροή μεταξύ των δωματίων επίσης καλή επικοινωνία με τους εξωτερικούς χώρους!
  4. Είσοδοι: Όλοι οι είσοδοι-έξοδοι σε ένα αργό σπίτι  είναι χώροι και όχι απλά πόρτες!
  5. Διαβίωση: Όλοι οι χώροι είτε εσωτερικοί είτε εξωτερικοί σε ένα αργό σπίτι πρέπει να έχουν αρκετό φώς κατά τη διάρκεια της ημέρας και να είναι εύκολοι στην επίπλωση!
  6. Κουζίνα: Ένα αργό σπίτι έχει κουζίνα με εργονομική διάταξη, καλές επιφάνειες εργασίας, και επαρκείς αποθηκευτικούς χώρους!
  7. Τραπεζαρία: Ένα αργό σπίτι πρέπει να έχει καλά καθορισμένο τον χώρο της τραπεζαρίας με ένα τραπέζι κατάλληλο για καθημερινή χρήση!
  8. Υπνοδωμάτια: Όλα τα υπνοδωμάτια σε ένα αργό σπίτι πρέπει να έχουν καλό φωτισμό, αρκετούς αποθηκευτικούς χώρους και λογικά να χωράνε κρεβάτι!
  9. Μπάνιο: Ένα αργό σπίτι πρέπει να διαθέτει κατάλληλο αριθμό μπάνιων, καλά οργανωμένων και με συγκρατημένο μέγεθος!
  10. Υπηρεσίες: οι χώροι υπηρεσίας σε ένα αργό σπίτι πρέπει να είναι διακριτικές και πολύ λειτουργικές!

Εκτός από αυτές τις βασικές στρατηγικές το Slow home studio διαθέτει μια σειρά από σύντομα βίντεο τα «design minutes» όπου συζητούν διάφορα θέματα για το σχεδιασμό κατοικιών!

via www.re-nest.com

Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου